Heijastuspintaa- näyttely lähestyy aihetta monelta taholta. Kuismat tekivät vuosi sitten ikimuistoisen kuukauden mittaisen matkan Afrikkaan, Tansaniaan. Matka kaikkine kohteineen ja tapahtumineen jätti lähtemättömän muistijäljen. Kumpikin koki matkan hyvin omakohtaisesti ja eri tavoin.
Kari Kuisman kokemus kristallisoitui pyöreisiin monimuotoisiin hänelle ominaisiin lasiveistoksiin. Afrikan aurinko ja aamuisten hetkien kuulaus soi lasin heijastuspinnassa muuntuen kirkkaaksi hetkeksi, joissa ei näy muuta kuin valo. Auringon pyöreä muoto ympäröi kaikkea ja kaikkia. Se vangitsee sisälleen ja pitää otteessaan kokonaisten päivien, viikkojen, kuukausien ajan. Teoksissa voi aistia ikiaikaisia muotoja, pyrkimystä täydelliseen harmoniaan.
Raija Kuisman kokemuksia voi jakaa valokuviin kaapattujen värien ja muotojen avulla. Hän rakentaa gallerian pienempään tilaan afrikkalaisen basaarin autenttisine tekstiileineen ja koruineen, mukana on kankaita, vaatteita, kenkiä, kasseja, korvakoruja, rannekoruja, astioita, maalauksia sekä afrikkalaisia naamioita mukailevia savinaamioita. Teoksissa on hinnat ja ne ovat ostettavissa, kuten oikeissakin basaareissa.
Mukana on myös yhteisöllinen teos, joka pohjautuu Raija Kuisman havaintoon liikenteen vaaroista afrikkalaisilla kaduilla ja maantiellä. Heijastin. Ihmisellä pitää olla heijastuspintaa autojen joukossa pimeällä. Teoksen toteuttamisessa ovat olleet mukana Lönnströmin taidemuseo ja Rauman taiteilijaseura lahjoittaen NÄKY- teoksessa käytetyt heijastimet. Seitsemän kiloa heijastimia, noin 1000 kappaletta kulki Tansaniaan Devotha Chaggakan ja Karri Kuisman mukana. Tansaniassa heijastinten jakoon osallistuivat rouva Aurelia Chaggaka sekä paikallinen liikennepoliisi sekä Bukoban ja Mwanzan kaupunkien johto. Heijastinten jako paikallisille koululaisille dokumentoitiin ja tulos on nähtävissä Heijastuspintaa -näyttelyssä.