AFRICA IN MY MIND | Ahti ja Olli Isomäki 23.9.–11.10.2015

Hämeenlinnalaisveljekset Ahti ja Olli Isomäki tuovat näytteille värillisiä puuveistoksia, jotka ovat veljesten yhteistyön tulosta: Olli on tehnyt veistotyön, Ahti maalannut, puut on kaadettu yhdessä. Veljekset ovat tehneet näyttely-yhteistyötä jo vuosikymmeniä, mutta aiemmin kumpikin esiintyi omilla teoksillaan.

Vuodesta 2012 tiivistyi yhteistyö konkreettiseksi saman teoksen työstämiseksi. Samalla muuttui molempien tyyli ja tekotapa radikaalisti: graafikon koulutuksen saanut Olli ryhtyi kuvanveistäjäksi ja Ahti alkoi tehdä kolmiulotteisia maalauksia käyttämällä veljensä veistoksia maalauspohjina.

Olli Isomäki on asunut ja työskennellyt noin 30 vuotta Saksassa, missä hänet tunnettiin mm. pilapiirtäjänä ja sanaristikkojen tekijänä.

Ahti Isomäki tunnetaan mm. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry:n (Kettuki) perustajana ja pitkäaikaisena puheenjohtajana.

Veljekset ihailevat ja kunnioittavat Afrikan kulttuuriperintöä, joka myös näkyy teoksissa. ”Emme kuitenkaan matki Afrikan taidetta, vaan pyrimme abstraktin taiteen keinoin luomaan afrikkalaista tunnelmaa. Siitä näyttelyn nimi Africa in my mind. Olemme tavallaan samassa tilanteessa kuin modernistit 1900-luvun alussa, jotka ottivat tekemiseensä vauhtia Afrikan kuvanveistosta.”

Näyttelyyn liittyy myös musiikkivideo, jossa Ahti Isomäki soittaa afrikkalaisia rumpuja yhdessä beniniläissyntyisen muusikon Victor Tokpanoun kanssa. Musiikin on säveltänyt kitaristi Markku Kujala, joka myös soittaa videolla sähkökitaraa. Video on nähtävissä myös internetissä osoitteessa arshame40.wordpress.com/videot/

NÄYTTELYN AVAJAISET ovat keskiviikkona 23.9. klo 18-20. Tervetuloa!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.