Anne Kimiläinen | Piirtolapuutarha | 15.6.-07.7.2013.

* * *    * * *    * * *     * * *     * * *         * * *    * * *    * * *     * * *     * * *

Taiteilijatapaaminen

P-galleriassa sunnuntainta 07.07.2013 kello 14-15. Anne Kimiläinen esittelee teoksiaan
ja tekemisen prosessejaan. Tervetuloa!

* * *    * * *    * * *     * * *     * * *         * * *    * * *    * * *     * * *     * * *

 

Anne Kimiläinen Porin Taiteilijaseuran P-galleriassa 15.6.-07.7.2013.

Piirtolapuutarha
Ihmisille ja puutarhoille on yhteistä olemassaolo syntymisen, muutoksen ja häviämisen kiertokulussa. Kuvataiteilijan työssä kasvukaudet seuraavat toisiaan. Jokin kasvi tai idean itu elää vain yhden kesän, toinen jatkaa eloaan vuosikausia, jopa vuosikymmeniä. Mistä tulee monivuotista, mistä yksivuotista?

– Monesti ideat jäävät lepoon vuosiksikin, kunnes taas heräävät kasvuun. Prosessi on aina kuljettava loppuun saakka, kuvataiteilija Anne Kimiläinen pohtii Piirtolapuutarha-näyttelynsä taustoja.

P-galleriassa 15.6.-07.7.2013.nähtävä Piirtolapuutarha on Kimiläisen taiteellinen opinnäytetyö. Hän valmistui keväällä 2013 kuvataiteilijaksi aikuisten täydentävästä, tutkintoon johtavasta koulutuksesta Turun Taideakatemiasta.

 

Ulkopuolisen katseella

Näyttelyn hiilipiirroksissa Kimiläinen on käyttänyt frottaasitekniikkaa, jossa paperi laitetaan epätasaisen tai karhean pinnan päälle.

– Paperia hangataan hiilellä tai pehmeällä lyijykynällä niin, että koholla olevat osat saavat väriä. Työtapa vieraannuttaa omasta piirrosjäljestä: voin katsoa työtäni hetken toisin silmin, kertoo Kimiläinen.

Näyttelyssä nähtävät serigrafian vedokset ovat kuvakaappauksia videomateriaalista, jota Kimiläinen kuvannut siirtolapuutarhassaan. Sama ulkopuolinen havaitseminen toteutui grafiikan menetelmissä:

– Tunnistin elementtejä televisiomaailmasta ja graafisesta suunnittelusta. Ne veivät pohdintoihin omasta tekemisestäni. Teenkö tiedostamattani tai tietoisesti töitäni jollekin tai johonkin.

Anne Kimiläinen on aiemmalta koulutukseltaan graafinen suunnittelija. Hän on toiminut graafikkona mm. Yleisradiossa. Kimiläinen asuu ja työskentelee Porissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *