Anu Riestola | Kun olet poissa | 23.10.–9.11.2014

Anu Riestolan isän kuoli kotona. He löysivät hänet seuraavana aamuna. Surutyönä Anu Riestola otti kuvia isänsä esineistä ja keittiönpöydästä, sekä kodista. Muistellakseen isäänsä Riestola teki myös installaation: hän valoi isänsä keittiönpöydän kanteen esineitä ja papereita, jotka olivat hänen isälleen tärkeitä, sekä piirsin isänsä kehon ääriviivat lattiaan amerikkalaisista poliisisarjoista tutulla tavalla.
Kuvat seinällä on otettu isän elämän loppuajoilta. Riestola on kuvannut isää kotona Simossa, Ivalojoen rantatörmällä sekä ruumishuoneella. Kuvissa Riestola miettii isän identiteettiä. Sanat, joita ei koskaan sanonut, hän kirjoitti rantahiekkaan. Vesi kovertaa rannan hiekkaa ja kohta sanoja ja isää ei enää ole. Kylmät kädet on viimeinen kuva isästä.

Anu Riestola (s.1970) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taideopettaja, jolla on juuret pohjoisessa. Installaatioiden ja valokuvaamisen lisäksi Riestola piirtää, maalaa, sekä tekee sekatekniikkateoksia. Aiemmissa teoksissaan hän on käsitellyt mm. naiseutta ja identiteettiä. Riestola on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 1996 ja Taideteollisesta Korkeakoulusta Aalto yliopistosta vuonna 2010. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Hänen töitään on Raision Tehtaiden Oy Melia Ab:n, Suomen Gallupin, Åbo Akademin sekä Salon ja Kemin taidemuseoiden kokoelmissa. Vuosina 2006 -2009 Riestola työskenteli Visuaalisten alojen läänintaiteilijana Lapin taidetoimikunnassa. Riestola on Taidemaalariliiton, Turun Taiteilijaseuran sekä Lapin Taiteilijaseuran jäsen.

NÄYTTELYN AVAJAISET ovat keskiviikkona 22.10.2014 kello 18–20. TERVETULOA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *