HAHH! | 11.01.-26.01.2014

Taiteilijatapaaminen su 26.01.2014

HAHH!-ryhmän kaikki taiteilijat ovat tavattavissa P-gallerian Taiteilijatapaamisessa näyttelyn viimeisenä sunnuntaina 26.01.2014 kello 14-16. Tervetuloa!

———————————————————————————————–

HAHH!-ryhmän muodostaa neljä Porin taidekoulussa opiskellutta taiteilijaa, Heli Koskela, Heli Piittala-Virtanen, Annemaria Silvola ja Heli Väisänen. P-galleriaan tulee esille hyväntahtoisesti heille itselleen ja elämälle naurahteleva näyttely. Teokset tutkivat samanlaisuutta ja erilaisuutta meissä ja ne ovat syntyneet pääosin taiteilijoiden yhteistyönä. Ryhmän nimi muodostuu taiteilijoiden etunimien alkukirjaimista, mutta kertoo samalla asenteesta, turhalle tuhahtamisesta, elämänilosta ja naurusta.

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 11.01.2014 kello 16-19. Tervetuloa!

 

HAHH!-ryhmän taiteilijat kertovat ryhmänsä taustasta: ”Tutustuessamme toisiimme viime syksyn aikana, löytyi ryhmästämme toistuvasti kaava 3 + 1, esimerkikisi 3 Heliä ja 1 Annemaria, 3 porilaista ja 1 raumalainen, 3 optimistia ja 1 pessimisti, 3 opettajaa ja 1 graafinen suunnittelija, 3 koiratonta ja 1 koirallinen jne. Lista tuntui olevan loputon ja osat vahtuvat – yksi erilainen ei ole aina sama henkilö. Ajatus kaavasta tuntui herkulliselta ja vakuutti meidät. Lähdimme pohdiskelemaan yhdessä tekemisen ja yhteisten teosten kautta, miten monin tavoin kaava toteutuu lähes samanikäisten naisten elämässä. Yhteinen taidetyöskentely oli rikas, lähentävä ja hauska kokemus, oivalluksineen, nauruineen ja kompastuksineen. Poikkeus on ihanaa rikkautta tavallisessa arjessa, vaikkapa tapa toimia samoissa tilanteissa eri tavoin. Tätä elämän iloa ja rikkautta tahdomme tuoda myös esille yhteisteostemme kautta. Positiivinen poikkeavuus kulkee töissä ja ripustuksessa punaisena lankana.”

Heli Koskela: Haluan tuoda taiteessani esille eriasteisia tunnetiloja hienovaraisesti ja kätkien, toisinaan varsin suoraan ja realistisesti. Maalaan pääsääntöisesti öljyväreillä erilaisille kangaspohjille. Olen ollut mukana useammassa yhteisnäyttelyssä. Olen Porin Naistaiteilijoiden jäsen.

Heli Piittala-Virtanen: Maalaan pääsääntöisesti öljyväreillä. Työskentelyssä olen lähtenyt liikkeelle väreistä, joita levitän maalauspohjalle ohuin kerroksin. Työ etenee pienin askelin eteenpäin ja annan sattuman ohjata työskentelyäni. Valokuvaan myös paljon. Kamera taltio tarkkaan näkymät joita katselen, joten maalauksissani haluan lähtökohtani kumpuavan sisäisistä tuntemuksista. Minulla on ollut yksi yksityisnäyttely ja olen ollut mukana useissa ryhmänäyttelyissä. Olen Porin Naistaiteilijoiden jäsen.

Annemaria Silvola: Taiteen tekeminen on minulle sekä osa jokapäiväistä työtä (Kuvataiteen lakisääteiset valmentavat opinnot 3–6-vuotiaille), että oman elämän käsittelyä. Teoksissani pohdin elämän käännekohtia, muutoksia ja tunnekarttoja. Maalaan useimmiten akryyliväreillä. Toisinaan käytän sekatekniikkaa ja saatan lisätä teokseen kierrätystavaraa sekä valokuvia. Olen pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin.Olen Porin Naistaiteilijoiden jäsen.

Heli Väisänen: Taiteellinen työskentelyni painottuu grafiikkaan ja keramiikkaan, mutta olen utelias kokeilemaan myös muita menetelmiä. Työskentely on minulle prosessi, jonka aikana ajatukset lentävät, luonnos muovautuu uudelleen ja teos johdattaa seuraavaan teokseen. Tarinat ovat tärkeitä teoksissani ja useimmiten ne liittyvät ihmiselämään ja ihmisenä kasvamiseen, tukiverkkoihimme ja sielujen sisaruuteen. Teoksissani kulkee mukana positiivinen vire, pieni huumorin pilke. Olen pitänyt sekä yksityisnäyttelyitä että osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin. Olen Rauman Taidegraafikoiden ja Keramos ry:n jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *