KERROSTUMIA | Kari Kuisma ja Timo Lintula | 14.9.-29.9.2013

P-gallerian syksy saa jatkoa mielenkiintoisesta kahden porilaisen ja yhteisen työhuoneen jakavan taiteilijan, Kari Kuisman ja Timo Lintulan, yhteisnäyttelystä, jonka yhdistävänä teemana on teknisistä ja sisällöllisistä tekijöistä muodostuvat kerrostumat. Kuisma on pitkään työskennellyt lähes yksinomaan lasiveistosten parissa ja Lintula on erikoistunut usean värilaatan puupiirrostekniikkaan.

Kari Kuisman teosten tematiikka sivuaa läheisesti yhtä perusmuodoista, ympyrää. Hän muotoaa lasista kerrostamalla, leikkaamalla ja liimaamalla erilaisia variaatioita ympyrä- tai palloteemasta. Kuisma käyttää lasin läpinäkyvyyttä ja toisaalta peittävyyttä hyväkseen luodakseen illuusion keveydestä ja leijuvuudesta.

Timo Lintulan teokset pureutuvat aihemaailmaltaan tapahtumiin maailmalla ja jatkuvasti muuttuvaan aikaan. Hän käyttää teoksissaan symboliikkaa ja piilokuvia, samassa kuvassa saattaa olla yhdistettynä useita kuvia sulautettuna yhdeksi kokonaisuudeksi. Värimaailmaltaan Lintula pyrkii luomaan harmonisia kokonaisuuksia ja usein värimaailma koostuu yhden värin eri sävyistä. Kaikki teokset on tehty perinteisellä puupiirrostekniikalla.

Kerrostumia-näyttelyn avajaisia vietetään P-galleriassa perjantaina 13.09.2013 kello 18-20. Tarjoilua – tervetuloa! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *