KESÄKUKKII | Porin Taiteilijaseuran kesänäyttely | 5.-21.7.2019

KESÄKUKKII

KESÄKUKKII_netti

Porin taiteilijaseuran 32 taiteilijan runsas kesänäyttely

5.-21.7.2019

https://www.youtube.com/watch?v=TKzlpNvMJnU  

Eräänä kauniina kesäisenä päivänä, kun ilma väreilee asfaltin pinnalla, hellettä uhmaten päätämme kesävieraidemme kanssa lähteä kaupunkiin. Suunnitelmissamme on ainakin syödä jäätelötötteröt joenrannassa ja katsella rauhassa ihmisvilinää. -Jaaha, se taitaa ollakin jatsien aika, mainitsee sukulaismies. Rouva valitsee jäätelökioskilla pitkän harkinnan jälkeen uskaliaasti uuden maun rommirusinan ja mies tavallisen vaniljan. Seuraamme vesiliikennettä ja ihana lämmin ilmavirta tuntuu jalkojen iholla. Liikumme taas ja sukulaisrouvamme tahtoo kävellä varjon puoleisella kadulla. Kadun kulmassa hän pysähtyy juomaan vettä pullostaan. Hiki virtaa ison lierihatun alla. Sukulaismies myhäilee yhä tyytyväisenä, kun ei tarvinnut itse ajaa autoa Porissa.

-Jäätelö on syöty, mitäs sitten? Ehdotamme heille näyttelykierrosta, näyttelyssä voi hetken hengähtää rauhassa kaupungin hulinasta. Tässä lähistöllä on monta taidegalleriaa. Rouva on heti innokas ja mies on onnellinen, että joku päättää hänen puolestaan. Ei ole aikoihin tullutkaan käytyä oikein taidenäyttelyssä. Vai myyntinäyttely P-galleriassa. Meille ei sitten mitään tarvitse ostaa, hankala taulun kanssa täällä on kulkea.

-Olipas mukavaa, kun oli niin paljon kaikkea erilaista taidetta, pitäisi useammin käydä näyttelyissä! Oli monenlaista maalausta ja veistosta. Se grafiikanvedos, jonka ostit mahtui laukkuusi hyvin ja hienoa, että te voitte näyttelyn jälkeen käydä hakemassa sen meidän uuden maalauksen ja tuoda meille.

Nyt mennään puistoon katsomaan kukkaistutuksia!

PUHEKUPLII Peessä ja teetä posliinikupeista

PUHEKUPLII

Kuvataiteenpäivänä keskiviikkona 10.7. klo 17-20

Vietämme Suomen kuvataiteen päivää avointen teekutsujen merkeissä. Kokeilemme uuden uutukaista taidekeskustelumuotoa Puhekuplii Peessä, missä teekutsuille osallistujat valitsevat näyttelystä kukin yhden kiinnostavan teoksen ja kertoo miksi juuri se teos teki vaikutuksen. Myös näyttelyn paikalla olevat taiteilijat osallistuvat, mutta eivät voi valita omaa teostaan. Voit tulla seuraamaan tai osallistumaan keskusteluun koko ajaksi tai vaikka vain piipahtamaan teelle. Tervetuloa!

NÄYTTELYN AVAJAISET on perjantaina 5.7.2019 kello 18-20 P-galleriassa. TERVETULOA!

Lisätietoja: Porin taiteilijaseura| puh.044 7703733 | porin.taiteilijaseura@gmail.com | www.porintaiteilijaseura.fi