Maija Toropainen ja Anne Kimiläinen | 14.11.–30.11. 2014 | MATKA HORISONTTIIN

P-gallerian marraskuun näyttely tarjoaa teemallisesti yllättävän kohtaamisen Kökarissa. Maija Toropaisen ja Anne Kimiläisen Matka horisonttiin -näyttely  koostuu hiilipiirustuksista, öljyväri- ja temperamaalauksista. Näyttelytöiden yhteisenä teemana on yllättävä kohtaaminen vieraassa kaupungissa ja sama ahvenanmaalainen kunta, Kökar, jossa kumpikin on työskennellyt monen vuoden ajan.

Maija Toropaisen maalaukset ovat öljy- tai temperatöitä. Kaukana olevat saaret on maalattu pienille kolmiulottieisille maalauspohjille. Toinen maalaussarja kuvaa veden pinnan alaista kuolevien eliöiden maailmaa. ”Kun viime kesänä kuulin kahden tehtaan päästäneen myrkkyjä Kokemäenjokeen, harmistuin. Ja kysyttäessä tehtaiden vastuuhenkilöt eivät osanneet sanoa muuta kuin, “Olen hyvin pahoillani”. Tein viiden maalauksen sarjan aiheesta” kertoo Maija Toropainen.

Anne Kimiläisen töiden aiheet ovat kevään 2014 työskentelymatkalta Kökariin. Näyttelyn töissä on käytetty frottaasitekniikkaa hiilen ja guassin lisäksi. Frottaasi on surrealistien kehittämä tekniikka, jossa paperi laitetaan epätasaisen tai karhean pinnan päälle. Paperia hangataan hiilellä tai pehmeällä lyijykynällä niin, että koholla olevat osat saavat väriä. “Haluan tallentaa kiviä yksityiskohtaisesti, koska ne ovat kaikki erilaisia persoonia. Uusimmissa töissäni olen teksturoinut kivien pintaa pisteillä, ihmisen tekemää ajallisuutta ikuisiin kiviin.” kertoo Anne Kimiläinen.

Toropainen (Helsinki) ja Kimiläinen (Pori) ovat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelmasta muutama vuosi sitten.

 

P-galleriakutsu
NÄYTTELYN AVAJAISET ovat perjantaina 14.11. klo 18–20 TERVETULOA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *