Merilii Simonen | TOIVE | 20.02.–08.03.2015

P-galleriassa vuoron saa Kankaanpään taidekoulusta viime kesänä valmistuneen porilaisen Merilii Simosen ensimmäinen yksityisnäyttely. Esillä on teoksia puolentoista vuoden ajalta.
Millaista on ollut pelätä tulevaisuutta ja seuraavassa hetkessä huomata olevansa siinä? Kuvataiteilijaksi valmistuminen ja irrottautuminen lähes koko tähänastisen elämän kestäneestä opiskelusta on ollut merkittävä vaihe. Simonen kokee, että hänen on annettava yleisölle pala edellisistään ennen kuin voi lähteä eteenpäin. Toiveet eivät ainoastaan toteudu tai ole toteutumatta – niitä voi myös toteuttaa.

Tuore taidegraafikko käyttää monenlaisin tavoin valokuvaa ja tietokonetta tekemisessään, ja grafiikan menetelmistä erityisesti serigrafia on Simoselle sydämen asia. Tällä hetkellä tekemistä rajoittaa työvälineiden ja -tilojen puute. Viimeisenä taidekouluvuotena syntyneet teokset ja siitä hetkestä tähän päivään otetut valokuvat muotoutuvat yhdessä kokonaisuudeksi, kun näyttelyssä esillä olevat grafiikat saavat vierelleen valokuvia, jotka on toteutettu nykyaikaisen Instagram-sovelluksen avulla. Myös kaksiulotteisesta kuvasta ulos kurotteleminen on ollut kokeilun alla. Tästä kurottelusta syntyi vuosi sitten Simosen ensimmäinen installaatio, Toive, joka nähdään nyt P-galleriassa.

”Mitä nyt? Olen esittänyt itselleni kysymyksiä, joihin en ole vielä saanut, löytänyt tai antanut vastauksia. Pääni sisällä on sumua. Viivat piirtyvät, antaa niiden piirtyä, toiveajattelua. Mutta kun eivät ne piirry, jos niitä ei itse piirrä.”

Näyttelyllä ei ole tälle kertaa avajaisia. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja taiteilijan kotisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *