MYSTERIA  | Mari Syren-Fawaz ja Nina Pörn 25.4.–10.5.2015

Mysteria on kahden porilaisen taiteilijan ja taidekäsityöläisen, Nina Pörnin ja Mari Syren­Fawazin, yhteisnäyttely. Sen kantava yhteinen teema on naisen eri puolet – jumalattaresta kuolevaiseen, pyhimyksestä huoraan.

Mari Syren­-Fawaz on Lahden muotoiluinstituutista vuonna 1998 valmistunut koru­- ja esinemuotoilija.Hänen töissään ovat vahvasti esillä naisaiheet ja naiseus sen eri muodoissa. Huumoria, mustaakin, on töissä useasti,myös kitsch,fantasia ja maagisuus kiehtovat Syréniä, enemmän kuitenkin muotokielenä kuin sisällöllisesti.
Syrén kommentoi koruillaan monenlaisia asioita, jotka nousevat niin omasta arjesta kuin siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Työt voivat olla suuriakin vartaloveistoksia tai pienempiä, jopa miniatyyriveistoksia korun muodossa.
Mysteria -­näyttelyssä on esillä Syrenin uutta tuotantoa viimeisen kahden vuoden ajalta.

Nina Pörn on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1999 ja on siitä lähtien toiminut kuvataiteilijana ja kuvataideopettajana. Hänen kuvataiteellinen perustansa löytyy taidegrafiikasta. Installaatioiden ja taidekirjojen tekeminen on hänen mielestään myös hyvin mielenkiintoinen tapa työstää ideoita ja ajatuksia.
Viime vuosina Nina Pörn on käsitellyt symbolien ja myyttien maailmaa koruteoksilla.  Esimerkiksi teos ”Corona Borealis” on saanut alkunsa Ariadnen tarinasta.Kruunun, seppeleen ja kaulakorun ympyrään on valmiiksi sisäänrakennettu viettelyn ja pettämisen lupaus.

 

NÄYTTELYN AVAJAISET ovat perjantaina 24.05. klo 18 TERVETULOA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *