P-galleria | Hullutuksia | 29.1.-14.2.2021 | Hanna Valtokivi

Porilaisen kuvataiteilijan Hanna Valtokiven näyttely Hullutuksia on esillä Porin Taiteilijaseuran P-galleriassa 29.1.–14.2.2021. Esillä on taiteilijan uusinta tuotantoa: maalauksia ja digitaalista taidetta.

Näyttelyn nimi ja teema sai virikkeensä vuodenvaihteen 2020–2021 tapahtumista. Oliko maailma tullut, jos mahdollista, entistä hullummaksi?

Uutisotsikoissa kiihtyvän ja leviävän koronan lisäksi hämminkiä aiheuttivat suurvaltojen kuulumiset: oppositiojohtajan myrkkykalsarit ja hävinneen presidentin itkupotkuraivarit. Toisaalla diktatuuri varusti entistä tehokkaampia tappovälineitä. Erilaiset salaliittoteoriat valtasivat alaa: koronaa ei oikeasti ole olemassa, vaan se on eliitin juoni. Koronarokotteeseen on liitetty partikkeli, joka muokkaa dna:ta niin, että ihminen joko sairastuu vakavasti, kuolee tai rupeaa käyttäytymään robotin tavoin valtaeliitin tavoitteiden mukaisesti.

– Kaiken tämän kohinan keskellä halusin teoksillani paljastaa omia hullutuksiani, jotka ovat harmittomampia, mutta aivan varmasti jonkun mielestä hullutuksia mystiikkaan ja symbolismiin viittaavine elementteineen, Hanna Valtokivi kertoo.

Valtokivi halusi hullutusten nimissä tuoda teoksiinsa myös väriä ja toivoa.

Perinteisten maalausten lisäksi esillä on digitaalisella monitekniikalla tehtyjä teoksia. Valtokivi on tehnyt digitaaliset teoksensa muokkaamalla omien fyysisten alkuperäisteostensa digikuvia ja luomalla niistä uusia teoksia mobiilisovelluksessa. Näyttelyssä nähtävät digiteokset on vedostettu paperille.

Hanna Valtokivi on aina ollut kiinnostunut uskonnoista, mystiikasta, mytologioista, symboliikasta ja tarinoista. Hän työskentelee Pirtulinnan studiossaan Porin Antinkadulla. Hän on valmistunut kuvataiteilija (ylempi AMK) -tutkintoon Satakunnan ammattikorkeakoulusta Kankaanpäästä.

Hullutuksia
Hullutuksia
Akashan juuret 80x60
Akashan juuret 80×60
Auringon edessa 60x80
Auringon edessa 60×80
Elaman kiemuroita aamu 50x61
Elaman kiemuroita aamu 50×61
Elaman kiemuroita ilta 50x61
Elaman kiemuroita ilta 50×61