P-galleria | KERRAN WIENISSÄ | Anni Hurmila | 24.11.-10.12.2023

Näyttelyn teemana on häämatka vuosia sitten Wienissä. Häämatkalla olo ei erityisesti näy teoksissa, vaan toimii omana aloituspisteenä ja pohjana aiheelle. Teokset ovat kokoelma erilaisia turistimaisia hetkiä ja otoksia Itävallasta. Teema on turistin katseen alla oleva kaupunki ja sen lähialueet. Teoksissa esiintyy turistikohteita, kuten koristeellisia linnoja, kirkkoja, puutarhoja, sekä katunäkymiä ihmisineen.

Pohdin tekoprosessissani vanhan ja koristeellisen, mahtipontisenkin arkkitehtuurin ja arkisen elämän, sekä turistien luomaa vastakohtaisuutta. Historiallisten rakennusten vierellä on erottamattomasti liikennemerkkejä, opasteita, mainoksia, lenkkeillijöitä ja turisteja kameroineen. Menneisyyttä ei pääse näkemään sellaisenaan, vaan mitä loisteliaampi kohde, sitä vähemmän rauhaa siihen on tutustua. Teokset seuraavat nuorten häämatkalaisten kulkua nykyajan Wienissä, jossa toisaalta myös menneisyys on aina läsnä.

Aiheina minua kiinnostaa ihmisjoukot ja katunäkymät. Jostain syystä yhtäkkiä alkoivat kiehtomaan myös koristeelliset uskonnolliset ja historialliset rakennukset. Niiden kauneus ja koristeellisuus on kutkuttava yhdistelmä arkisen ja käytännöllisen nykymaailman kanssa.

Anni Hurmila on tamperelainen kuvataiteilija (AMK), joka on valmistunut Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Hänen päätekniikkansa on maalaus, erityisesti akryyliväreillä, mutta rinnalle on tullut mm. pastelllimaalaus ja piirustus. Teosten teemoina on usein ihmiset ja luonto, sekä katunäkymät. Värit ja maaluksellisuus ovat tärkeässä roolissa teoksissa.

Näyttelyn teokset on toteutettu erilaisilla tekniikoilla pastellimaalauksesta öljyväreihin.

Alttari_AnniHurmila_2023
Hevoskärryt_AnniHurmila_2023