P-galleria | MAALAUKSIA JA KIRJONTAA | Anna Halls | 11. – 27.03.2022

Ohessa ajatuksiani 11.3. avautuvasta näyttelystä. Tiedotteen tekeminen on ollut tällä kertaa poikkeuksellisen hankalaa, ja kaikki tiedämme miksi.
Maalaukset hevosista kulkevat nimellä : ” Kesä hevosten kanssa.” Hevosten seuraaminen vie ihmisen jonnekin kauas. Todellisuuteen, missä avautuvat toisenlaisen kommunikoinnin kielet . Jo lähes 30 vuotta olen yrittänyt opetella piirtämään hevosta. Harva asia on niin haastava kuin hevosen anatomian ymmärtäminen. En pidä hevosten tai muiden eläinten katselua ja tarkastelua pahana tapana kuluttaa elämäänsä, päinvastoin se on uskomattoman kiehtovaa. Isojen eläinten kuten hevosten käsittely vaatii tietynlaista intensiteettiä, ja juuri siksi ne auttavat meitä ihmisiä. Itselleni hevosen kanssa oleminen on ollut viime viikkoina ainoa tapa unohtaa ihmisen luomat uhkakuvat.
Näyttelyn teos ” Kohtalona kadota” on pieni yritys auttaa Ukrainan sodan uhreja. Teoksen mahdollinen myyntituotto menee suoraan puolalaisten ystävieni projektiin. He ovat saaneet Puolaan turvaan Fastow- nimisen paikkakunnan lapset. Koen, että ruohonjuuritason auttaminen on juuri nyt paras keino varmistaa avun perillemeno.
Kirjaillut lauseet ovat kieltä pohtiva käsitteellinen kokonaisuus. Arkiset sanalliset sisällöt tuottavat kulttuurista perintöä joka on ihmisten keskinäistä kommunikointia. Sanojen olemus, kirjoitetun tekstin monimutkaiset koukerot , tai toisaalta suorat yksinkertaiset linjat ovat merkityksellisiä suhteessa sisältöön.
Tekstien aiheet olen valinnut intuitiolla. Vaisto ohjaa meitä selviytymään ja ehkä näiden tekstien punaisena lankana onkin ihmisen selviytyminen ja elämän sisällön muodostaminen. Pienistä huomioista kasvaa kokonaisuuksia.
Ruuanlaiton historia on selviytymisen historiaa. Kirjallisuus vaikuttaa ihmisen valintoihin: minkä lumoihin kirjallisuuden parissa joudumme, voi olla hyvinkin paljastavaa siitä minkälaista elämää elämme. Aika jolloin kirjeitä kirjoitettiin, on lähempänä kuin luulemmekaan. Viimeiset kaksi vuotta veivät meidät jälleen siihen maailmaan, missä hetket ovat tärkeitä ja pienten asioiden suunnittelu huolellista.
Porissa 5.3.2022
Anna Halls
Kuvataiteilija, FM
postaus_face_insta