P-galleria | NIGHT BLOOMERS | Marika Lahdenperä | 12.-27.8.2023

Elokuussa P-galleriassa nähdään vesivärimaalaukseen syventyneen taidemaalarin Marika Lahdenperän teoksia. ”Night Bloomers” näyttely koostuu maalauksista, jotka ovat syntyneet hänen pakomatkaltaan puutarhan yksityiskohtiin illan syventyessä. Näyttely on rakennettu teoksien ympärille, joita Lahdenperä työsti Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön residenssissä Grassina, Italiassa.

Näyttelyssä näkyy lapsenomainen keskittyminen luonnon pikkuseikkoihin lopulta tuoden niistä jotain koskettavaa ja tunteellista esiin. Kuinka uppoutuminen nurmikon ruohonkorsien rytmiin, metsän syviin kerroksiin ja kasvien kuolemaan voi olla niin ilahduttavaa? Nykyinen maailman tila ja sen jatkuvat surulliset tapahtumat ovat ajaneet Lahdenperän hakemaan rauhaa, turvaa ja lepopaikkaa luonnosta. Elämä on jäänyt tauolle, kun hän vie meidät etsimään tätä luontoyhteyttä vaellukselta Lapista, Tampereen metsistä, vuoristoisesta Turkista, residenssistä Italiasta ja hänen omasta vaatimattomasta puutarhasta.

Marika Lahdenperä on Tampereella asuva ja työskentelevä taiteilija. Hän valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2021, jonka jälkeen hän muutti Tampereelle. Lahdenperä on keskittynyt vesivärimaalaukseen nyt yli viiden vuoden ajan ja löytänyt siitä enemmän vapautta luovuudelle verrattuna muihin maalauksen tekniikkoihin. Lahdenperä toimii myös kuraattorina Café Bar No9:ssä, Helsingissä. Hänen teoksiaan on nähty ympäri Suomea, kuten Galleria Rajatilassa Tampereella ja B- galleriassa Turussa, mutta myös Berliinissä, Galleria Snow:ssa.

NÄYTTELYN AVAJAISET on perjantaina 11.8.2023 klo 18-20  P-galleriassa. TERVETULOA!