P-galleria | OUTOLINTUJEN SIELUNMAISEMIA vol. 3 | Sanna Saarinen | 1. – 17.9.2023

Näyttelyyn on mahdollista tutustua taiteilijan opastuksella keskiviikkona 30.8. klo 10 tai sopimalla ajankohdan taiteilijan kanssa erikseen.

Sanna Saarinen on satakuntalainen nykytaiteilija Eurasta. Saarinen kutsuu pysähtymään ajatuksia herättävän taiteen äärelle. Outolintujen sielunmaisemia vol.3 -näyttely käsittelee ihmisten sielunmaisemaa ja erillaisuutta. Jokaisella ihmisellä on oma sielunmaisemansa, jonka Saarinen tuo esille värien, materiaalien ja muotojen avulla. Hän käsittelee aihetta erilaisuudesta, ihmisten lokeroimisesta ja sielujen moninaisista maisemista huumorin keinoin, mutta kuitenkin vakavasti. Teokset ovat karikatyyreja linnuista, jotka rinnastuvat erilaisiin ihmispersooniin ja saavat taakseen käsinkudottuja värikkäitä pintoja. Taustojen geometriset muodot luovat rytmin vapaamuotoisten outolintujen sielunmaisemaan muodostaen kokonaisuuksia. Oivaltavat yksityiskohdat, kierrätysromun uudelleensoveltaminen ja kahden toisistaan poikkeavan materiaalin kesyttäminen toisiinsa on Sanna Saarisen tavaramerkki.

Romun romuluisuus yhdistyy raudanlujaan taidekäsityöhön. Sanna Saarisen tuotannossa vallitsee dualistinen maailmankaikkeus. Pehmeä kohtaa kovan, totteleva tottelemattomuuden ja ilo vakavuuden. Hän taitaa raudan taivutuksen siinä missä langan sujahtamisen toistensa lomaan. Satakuntalainen viiltävän suora, tarkkanäköinen ja samaan aikaan monella tasolla ivallinen – ulkopaikkakuntalainen voisi todeta käsittämätön – huumorintaju näkyy myös kuvataiteilija Sanna Saarisen tuotannossa. Satakuntalainen osaa nauraa itselleen ja ravistelee kuulijan hereille kommenteilla, joista ei kuitenkaan puutu välittämistä ja rakkautta. Jos ne osaa tulkita teoksen lomasta.

NÄYTTELYN AVAJAISET on perjantaina 1.9.2023 klo 18-20  P-galleriassa. TERVETULOA!

Aito
Reilu 2021