P-galleria | Porin taidekoulu | MAALISSA | 13.-28.5.2023

Porin taidekoulun taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän suorittaneiden aikuisopiskelijoiden Lopputyöt ovat esillä P-gallerissa 13.-28.5.2023.

Lopputyö on monivuotisten opintojen lopussa tehtävä itsenäisesti suunniteltava ja toteutettava työ. Lopputyössä opiskelija antaa näytteen omasta osaamisestaan ja vahvuudestaan kuvantekijänä. Lopputyön osana on teoksen tai teossarjan työprosessia kuvaava portfolio. Lopputyön suorittaneet saavat päättötodistuksen kuvataiteen taiteiden laajan oppimäärän suorittamisesta. Lopputöitä ovat ohjanneet kuvataiteilija Ari Koivisto ja Pasi Vainionpää, sekä portfoliotyöskentelyä Jenni Lehtola.

Näyttelyssä on teoksia kymmeneltä opiskelijalta:

ISRA ABDULLA

Maalaus ”minä” on maalattu sekatekniikalla (akryyli, öljy ja pastelliliidut) sekä keramiikkatyö samasta aiheesta henkistä minua. ”Vaikka ympärilläni on paljon ystäviä, olen pääni sisällä yksin tunteideni ja ajatusteni kanssa. Mutta kuitenkin suurin voima, mikä kantaa pitkään ja auttaa jaksamaan, on keskellä rintaani, rakas perheeni. ”

lopputyö_Heli_Boelius
lopputyö_Nina_Teponoja
lopputyö_Tapio_Kuusisto

MARJAANA BACKA

Marjaana kuvaa keramiikan keinoin naiseuden ja arjen yhteyttä.

HELI BOELIUS

Teen teoksia yhdistellen erilaisia tekniikoita ja materiaaleja.

Tutkin teoksissani ihmisen mielen mysteeriä ja muutosta, ihmisenä oloa ja kasvua, jota tapahtuu tahtomattammekin.

NIKO JANSSON

Niko Jansson maalaa abstrakteja maalauksia. Hänelle on tärkeää, että työn värit sekä muodot muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jota on helppo katsella

ANNE KALTIAINEN

Anne Kaltiainen haluaa 9 kuvan koosteella ilmaista feminististä kantaansa 50-60-luvun pop-taiteen twistillä. Kuvien naisia yhdistävät papiljotit, joilla on symbolista merkitystä.

TAPIO KUUSISTO

Tapion teos on installaatio, joka on kertomus aikuistumisen vaikeuksista nuorten kuulemisesta ja halusta olla läsnä.

JASMINA KÄLKÄJÄ

Käsittelen luonnonhenkiä, sekatekniikkamaalaus.

JONNA RISTOLAINEN

Jonnan keraamiset Sulottaret kuvaavat elämisen vimmaa. Teosten naiset kapinoivat ikääntymistä vastaan. Vaikka keho vanhenee, mieli voi lentää vapaana, tuntea syvästi ja nauttia elämän iloista.

NINA TEPONOJA

Ninalla on akryylimaalauksessaan aiheena ihmisen roolit ja persoona sekä niiden muotoutuminen. Maalaus lähestyy aihetta runsaalla värienkäytöllä ja pyrkii kuvaamaan omalla tavallaan määrittelemätöntä, universaalia henkilöä.
Käyttääkö ihminen erilaisia ”naamioita” vai venyykö yksi persoona skaaloihin erilaisia vivahteita. Onko meistä moneksi, onko ihanteena olla vain yksi, ”oma itsesi” ja miten käyttäytyminen eri konteksteissa meitä muokkaa.

PIA VÄHÄMÄKI

Pia Vähämäki on maalannut akryylillä ja öljyväreillä lehmiä kesämaisemassa.

 

NÄYTTELYN AVAJAISET on perjantaina 12.5. kello 18-20  P-galleriassa. TERVETULOA!

lopputyö_Nina_Teponoja
lopputyö_Tapio_Kuusisto
lopputyö_Heli_Boelius