P-galleria | PORIN TAIDEKOULUN AIKUSTEN PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY | 21.5.-6.6.2021

Porin taidekoulun, taiteen perusopetuksen laajan opintomäärän suorittaneiden aikuisopiskelijoiden päättötyöt ovat esillä P-gallerissa 22.05.-06.06.2021. Näyttelyssä on teoksia kuudelta opiskelijalta.

Päättötyö on monivuotisten opintojen lopussa tehtävä itsenäisesti suunniteltava ja toteutettava työ. Päättötyössä opiskelija antaa näytteen omasta osaamisestaan ja vahvuudestaan kuvantekijänä. Päättötyön osana on teoksen tai teossarjan työprosessia kuvaava portfolio.

Päättötyön suorittaneet saavat päättötodistuksen visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän suorittamisesta. Päättötöitä ovat ohjanneet kuvataiteilija Ari Koivisto ja Pasi Vainionpää, sekä portfoliotyöskentelyä Jenni Lehtola.

Katariina Esala tutkii sisäistä kauneutta taiteen keinoin.

Sirkka Heino kuvaa keramiikkatyössään ”Hahmo” ihmisen särkyvyyttä poikkeusoloissa, ja miten pienikin tuki voi auttaa pysymään pystyssä.

Juha Kootan maisemallisten akvarellien keskiössä ovat sillat

Liisa Palonen esittää elämää ja ympäristöä öljyvärimaalauksissaan.

Terttu Sahi tuo keramiikkateoksellaan palan luontoa muotojen ja pintojen kautta. ”Poikkeusaikana, muuttuvissa tilanteissa, tarraudun pysyvyyden elementteihin. ”

Anni Vahlqvist pohtii maalauksissaan värisokeuden vaikutusta omaan taiteilijaidentiteettiinsä ja havainnoi omia kokemuksiaan värisokeudesta.

Anni_Vahlqvist_min