PERHEALBUMI | Susanna Kekkonen ja Anna-Sofia Berner 15.5.- 31.5.2015

NÄYTTELYN AVAJAISET ovat perjantaina 15.5.2015 klo 18-20 TERVETULOA!

Perhealbumi-valokuvanäyttely on sarja eroperheiden lasten perhepotretteja. Jokaisessa kuvassa on yksi päähenkilö, jonka vanhemmat ovat eronneet. Päähenkilö on kutsunut kuvaan kaikki ihmiset, joiden kokee kuuluvan perheeseensä. Perhealbumi-valokuvasarja antaa vallan eroperheiden lapsille. He valitsivat kuvaansa kaikki ihmiset, jotka kokevat perheekseen. Vanhemmilta ei kysytty. Ideana on antaa valta ihmiselle, jolla sitä ei erotilanteessa ollut: lapselle.

Uusperheet ovat olleet sadoilletuhansille suomalaisille arkea jo vuosikymmeniä, mutta silti perinteinen perhekäsitys on vallalla sekä visuaalisessa kulttuurissa että kielessä.

Perhealbumi muistuttaa, ettei perhe aina mahdu yhteen kotiin tai yhden sukunimen alle.
Perhealbumi tekee näkyväksi sen, että vanhempien eron vaikutus ulottuu lasten aikuisuuteen asti.
Ennen ero oli niin häpeällinen, ettei siitä puhuttu. Nyt se on niin tavallinen, että lasten kokemukset jäävät yhä kuulematta. Perhealbumi rikkoo tämän hiljaisuuden.

Musta Taide julkaisi Perhealbumi-kirjan 20. marraskuuta 2014. Näyttely oli ensimmäisen kerran esillä Suomen valokuvataiteen museolla 30.1.-15.3.2015. Nyt näyttely nähdään Porissa P-galleriassa 15.5.-31.5.2015.