NORMIPÄIVÄ | Emma Heinonen ja Jonna Lepistö | 22.09-08.10.2017

Mies_joka_osallistui_tuolileikkiin

Emma Heinonen ja Jonna Lepistö ovat Kankaanpään taidekoulusta valmistuneita taiteilijoita. He tuovat P‑galleriaan maalauksia, joissa kuljetaan arjen harmaalla alueella, tuskastellen siivouspäivien, kauppalistojen ja tiskivuorojen loputonta kierrettä. Hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään. Juhlien jälkeistä apatiaa.

”Näyttelymme käsittelee tavallisia hetkiä, tylsyyttä, arkisuutta. Elämän tasapainoilua huippuhetkien ja pohjamutien seassa, joiden välissä on loputtomasti harmaata massaa. Tutkimme arjen kauneutta ja kaaosta mielen myllerrysten keskellä. Sitä tavallista elämää satunnaisten kummallisten sattumusten kera.

Näyttelymme pohtii osaltaan myös tavallisuuden määritelmää, normia. Kuka meistä on normaali ja kuka sen määrittelee? Miksi pitää olla normaali? Kuka määrittää arkemme normit? Kenen arki on normaali, kenen epänormaali? Ja millainen on normaali päivä, eli normipäivä?”

Virkistävä_smoothie

Emma Heinonen on Kankaanpään taidekoulusta valmistunut kuvataiteilija (AMK 2014) ja sarjakuvapiirtäjä, jonka värikkäitä maalauksia on ollut esillä näyttelyissä Suomessa, Saksassa ja Japanissa. Lisäksi Heinosen sarjakuvia on julkaistu mm. Voima -lehdessä ja Rikkinäisen mielen kuvat -antologiassa.

Jonna Lepistö – pyykkikasoja, ilmapalloja, eläinten päitä ja moppisankoja. Tylsyyttä, ahdistusta, festivaalitunnelmaa. Aamuja bileiden jälkeen. Näitä kaikkia tarjoilee useita näyttelyjä pitänyt, Kankaanpään taidekoulusta 2016 valmistunut kuvataiteilija, jonka töissä ollaan jossain muualla kuin jännän äärellä. Jonna työskentelee pääasiassa maalaten, tosin joskus hänen tekee mieli tehdä jotain ihan muuta.

Porin kulttuurilautakunta on tukenut näyttelyä.