P-galleria | Tuu leikkii | KRISTIINA TURTIAINEN | 27.1.-12.2.2023

Kämppis, 6×8, akryyli puulle, 2021

Teoskokonaisuuteni koostuu useista erilaisista maalauksista, joiden materiaalit, muodot, koot ja värit vaihtelevat luoden sommitelmaan leikkimielistä rytmiä.
Teoskokonaisuuden nimi – Tuu leikkii – viittaa ajatukseen, jossa teokset kutsuivat minua leikkimään niin kuin pihan lapset. Ne houkuttelivat mukaansa hauskan pitoon, hassuttelemaan, sotkemaan, ilakoimaan ja leikkimään väreillä kuten pihaleikeissä, joissa hipataan, kikatellaan, pyrähdellään, kuiskutellaan ja unohdetaan huolet.
Teosten maalaaminen oli intuitiivinen tapahtuma, jossa kuva vei ja rakentui omilla ehdoillaan. Kävin dialogia kuvapinnan kanssa siitä, mitä se tarvitsee ja mistä se haluaa luopua. Näin tehdessäni teokset paljastuivat kuin arvoitus, kerros kerrokselta, näyttäen niin epävarmuudet kuin löytämisen riemut. Näiden teosten keltaisella värillä on itselleni tärkeä merkitys valon tuojana, toivona ja kirkkautena. Se kulkee teoksesta toiseen hypellen vilkkaana, pitäen katseen liikkeessä ja tulevaisuudessa.
Teoskokonaisuuden maalaukset ovat eri ikäisiä. Niitä yhdistää sama muotokieli ja värimaailma, jonka myötä jokaiselle teokselle löytyi oman paikkansa ja merkityksensä kokonaisuudessa. Aivan kuten leikkimään kokoontuneet lapset, ne kerääntyvät hetkeksi yhteen, ennen kuin lähtevät takaisin omiin suuntiinsa.

Juhlapuku, 6×9,5, akryyli puulle, 2022
Kesäpäivä, 52×54, akryyli kankaalle, 2022